Fagdagene: Turisttur

Siden vi i år skal ha fagdagene i et av Norges mest naturskjønne områder, tilbyr vi en ekstra tur i forkant. Denne turen starter på Myrdal stasjon. Organisator er vår samarbeidspartner Try Norway v/Yngve Sjøberg, e-post [email protected], tlf. 416 36 200.

 

Reise til Fagdagene i Ullensvang i Hardanger 

Reisen starter med en tur på Bergensbanen fra Oslo eller Bergen
Togbillett fra Oslo eller Bergen til Myrdal stasjon kjøper du direkte hos NSB. Bergensbanen er populær – så vær ute i god tid for å få sikret deg plass!

Fra Oslo:
Tog 61 har avgang fra Oslo kl. 08:25 med ankomst Myrdal kl.12:58
Fra Bergen:
Fra Bergen kan du bruke flere avganger, men ankomst Myrdal må ikke være senere enn kl. 13:00.

Du starter din reise i Oslo eller fra Bergen, hvor du går ombord på Bergensbanen som tar deg med vestover/østover gjennom et unikt og varierende fjellterreng. Ved ankomst Myrdal stasjon, bytter du tog til den legendariske Flåmsbana som tilby en spektakulær utsikt. De bratte fjellsidene er noe av det villeste og råeste norsk natur kan vise frem.

Turbeskrivelse for 10. september 2019:

Meld deg på til turen herVi har et begrenset antall billetter, så her gjelder det å være rask!

Tur til Myrdal – Flåm – Gudvangen – Ullensvang

Tog fra Myrdal til Flåm: Avgang 13:27, ankomst 14:25 (ingen setereservasjon)

Verdens flotteste togreise
Flåmsbana er regnet som en av Norges viktigste og mest spektakulære turistattraksjoner. Denne spennende jernbanestrekningen trekker hvert år til seg mennesker fra hele verden, og ble i 2014 kåret til verdens vakreste togreise av Lonely Planet. Toglinjen mellom Myrdal og Flåm er åpen hele året. Turen med Flåmsbana gir deg panoramautsikt over noe av det villeste og mest storslåtte som finnes av norsk fjellandskap, uansett årstid. Her ser du elver som skjærer seg gjennom dype gjel, fossefall som kaster seg utfor bratte fjellsider med snødekte topper, og fjellgårder som klamrer seg fast i bratte skråninger. Nederst kan du nyte det naturskjønne kulturlandskapet i Flåmsdalen og beundre den vakre Aurlandsfjorden. Aurlandsfjorden er en sidearm av Sognefjorden, verdens lengste fjord.

Ingeniørkunst
Flåmsbana er en av verdens bratteste jernbanestrekning på normalspor. Den 20 km lange strekningen har en høydeforskjell på hele 866 meter, som gir en gjennomsnittlig stigning på én meter per 18 meter. Vendetunnelen som går i spiral inn og ut av fjellet, er et levende vitnesbyrd på noe av den mest dristige og kyndige ingeniørkunst i norsk jernbanehistorie. 

Cruise fra Flåm til Gudvangen:
Avgang kl. 16:00, ankomst kl. 18:00

I Flåm hvor du går ombord på en cruisebåt som tar deg til Aurlandsfjorden og den UNESCObeskyttede Nærøyfjorden. Aurlandsfjorden er en pittoresk fjord hvor du kan nyte utsikten, mens Nærøyfjorden er en av Europas trangeste fjordarmer omgitt av høye fjell. Etter fjordcruiset ankommer vi den lille bygden Gudvangen, plassert innerst i Nærøyfjorden.

Buss fra Gudvangen, via Voss, til Ullensvang:
Avgang kl. 18:05, ankomst kl. 20:15

I Gudvangen venter bussen, og dere fortsetter turen med buss gjennom Nærøydalen med sjarmerende små bygder og landskap. Vi tar en svingom innom Stalheim og kjører ned Stalheimskleiva. Bussen ankommer deretter Voss, hvor du fortsetter vider ned til Hardangerfjorden og krysser denne på den nye Hardangerbroa på vei til Lofthus og Hotel Ullensvang.

Hotel Ullensvang:
Middag tirsdag kveld og overnatting fra 10. – 11. september.

11. september
Frokost og en tur i bassenget før fagdagene starter??
GOD Tur!

 

Pris kr 3.250 pr pers. 

Prisen inkluderer:

  • Tog Myrdal- Flåm
  • Båt Flåm- Gudvangen
  • Privat Buss Gudvangen- Stalheim- Voss- Ullensvang
  • Overnatting i Hotell Ullensvang med middagsbuffet den 10., enkeltrom med fjordutsikt fra 10.-11. september, frokost 

Tillegg for sjøutsikt kr 300 (Forutsetter at rom med sjøutsikt er bestilt også for fagdagene)

Turisttur Myrdal-Ullensvang for utskrift