Info Spania-kurs

Kursene i Spania viser seg å være en suksess, og vi inviterer derfor igjen til kurs på Sjømannskirkens anlegg El Campanario. Det vakre og velholdte anlegget ligger i Calahonda, en liten by 45 min kjøring fra flyplassen i Malaga.

Oppholdet her er en helt spesiell opplevelser, og vi har med dyktige foredragsholdere som utfyller hverandre på en god måte.

I Norge har vi etterhvert fått mange nye medborgere fra hele verden, og vi er pålagt å sørge for at alle som dør gravlegges «med respekt for avdødes religion eller livssyn». Vi ser derfor på hvordan de organiserer gravferd, kremasjon og gravplasser i Spania. Kanskje de gjør ting på en måte vi kan lære av? I alle fall håper vi det vil gi en ny innsikt å se en annen gravplasskultur.

Et annet aspekt er at nordmenn reiser stadig mer; både oftere og lenger. Og noen bosetter seg i varmere strøk store deler av året. Det medfører igjen at noen dør i utlandet, og da blir ofte Sjømannskirken kontaktet for å hjelpe til. Hvilke rutiner de følger i slike tilfelle vil en representant fra Sjømannskirken ta en gjennomgang på, sammen med en representant for et spansk begravelsesbyrå. Dette tror vi kan være svært nyttig kunnskap for dem som har ansvar for gravplassektoren i Norge, og skal motta kister og urner som kommer fra utlandet. 

Vi håper mange vil benytte anledningen til å bli med på dette spesielle kurset!

Påmelding her   Påmeldingsfrist: 28. juni 2019
Maks antall deltagere er 30 pers. Vær oppmerksom på at det kan bli fulltegnet før påmeldingsfristen er ute!

 

Om El Campanario og kursopplegget

Kurset vil bli holdt på El Campanario, i et kurslokale med alle faciliteter inkl. air condition. Måltider som er inkludert i pakken vil også foregå der, altså frokost, lunsj og en av middagene. 

Kursavgift:  Kr 2.850 for medlemmer, kr 3.800 for ikke-medlemmer

Bosted

På El Campanario er det 11 rom (inkl. et familierom og en leilighet i hagen).
De resterende rommene vi trenger er reservert på et nabohotell; leilighetshotellet Crown Resorts som ligger i gangavstand til El Capanario. Hver leilighet der består av to rom med hvert sitt bad, og felles stue/kjøkken. Det ene rommet kan brukes som dobbeltrom (to enkeltsenger).

Pris opphold: 
Kr 5.440* for enkeltrom i 5 dager
Kr 4.370* for dobbeltrom i 5 dager, pr person
*Omregnet med en valutakurs for euro på 9,71. Vi forbeholder oss retten til justering hvis kursen på betalingsdato har endret seg mer enn 5 % 
Prisen inkluderer transport til/fra flyplass*, frokost og lunsj hver dag, 1 middag, og to ettermiddagsturer med befaring til forskjellige gravplasser og krematorium.

Om man vil ha et dobbeltrom, og hvem med, er noe man velger ved påmelding. Men når det gjelder hvor man ønsker å bo, er det etter «førstemann til mølla-prinsippet» og vi forbeholder oss rett til å gjøre justeringer om det blir nødvendig.

Ekstra overnattinger i forkant eller etterkant av kurset kan bestilles direkte til Sjømannskirken på [email protected].

Reise

NB: vi er nå tomme for de reserverte fly billettene, men vi kan være behjelpelig med å få tak i flybilletter via vårt reisebyrå
Vi vil reservert slike flybilletter fra Gardermoen til Malaga:  
Mandag 21. okt kl. 10:50 fra Gardermoen, i Malaga kl. 15:00 (SK6351)
Lørdag 26. okt kl. 12.20 fra Malaga, på Gardermoen kl. 16:20 (SK4684)

Det kan også samtidig bestilles tilslutningsbilletter til/fra Gardermoen. Det er som regel billigere enn å bestille separat billett.

Buss henter oss og kjører oss til/fra El Campanario og flyplassen i Malaga*. Det tar ca 45 minutter.

Kursdeltagerne kan også bestille flybilletter selv, og kan likevel, i den grad det passer, bli med bussen til/fra flyplassen/El Campanario.

*Busstransport inkludert gjelder om man kommer med det angitte flyet, eller fly med noenlunde samme ankomst/avgangstid. Ellers ved grupper over 8 personer.